nieuws

Lezing herontwikkeling Olympisch Park Londen

Geen categorie

Op maandagavond 9 juli 2012 geeft stedebouwkundige Ruurd Gietema van KCAP Architects & Planners bij Arcam een lezing over het ontwerp voor herontwikkeling van het Olympisch park in Londen. KCAP werkt samen met een internationaal team aan het Londense Olympic Parc en de Lower Lea Valley.

Lezing herontwikkeling Olympisch Park Londen

Het ‘Legacy Masterplan Framework’ is de grootste stedebouwkundige opgave in Londen van de afgelopen decennia. De herontwikkeling van een grootschalige sport-concentratie naar duizenden nieuwe woningen, werkruimten en voorzieningen is een enorme operatie.

Het masterplan heeft de vorm van een ontwikkelstrategie. Het doel van die strategie is om het Olympisch gebied en omgeving te herontwikkelen tot een aantal woonbuurten die onlosmakelijk onderdeel zijn van de stad Londen en die plaats bieden aan een grote diversiteit aan bewoners. Het (openbaar) vervoer wordt er geoptimaliseerd en de bestaande kwaliteit van het water en het park zijn de basis voor de herinrichting van de openbare ruimte.

Naast de ambitie om de Olympische erfenis de katalysator voor herstel van de Lower Lea Valley te laten zijn, belicht Gietema het proces dat tot het masterplan heeft geleid. De ervaring die KCAP heeft in gelijksoortige opgaven bleek daarbij essentieel. 

Lezing Ruurd Gietema (KCAP Architects&Planners)

Maandag 9 juli 2012, inloop 19.00 uur, start om 19.30 uur
Locatie: Arcam, Amsterdam
Entree 7,50 euro, studenten 5,00 euro
Aanmelden via arcam@arcam.nl ovv lezing Gietema

Olympic Impact

De Arcam-expositie ‘Olympic Impact’ is het decor waartegen Gietema ingaat op de ruimtelijke erfenis van het grootse sportevenement ter wereld. De expositie staat in het teken van de Olympisch Spelen en dan met name van een mogelijke Nederlandse editie in 2028. Olympic Impact gaat in op het ruimtelijk inpassen van het grootste evenement ter wereld. Hoe zien de Olympische Spelen van 2028 er uit?
Tot en met 18 augustus 2012, di.-za. 13.00 – 17.00 uur. Toegang gratis.

Reageer op dit artikel