nieuws

Agendatip: De vonken van 2028

Geen categorie

Op de avond van de openingsceremonie van de Olympische en Paralympische Spelen in Londen, organiseren de Vonken van 2028 bij ARCAM een bijeenkomst. De avond is een in een reeks activiteiten die het Arcam rond de Spelen organiseert.

Agendatip: De vonken van 2028

 

De Vonken van 2028

Tegen het decor van de expositie Olympic Impact geeft Nelleke Penninx een presentatie over de mogelijkheden voor Amsterdamse Spelen in 2028 en presenteert Lizette van der Kamp haar boek ‘London Calling 2012’. Tijdens de afsluitende borrel kan iedereen de openingsceremonie om 20.30 uur op een groot scherm meebeleven.

De Vonken van 2028, aanvang 18.30 uur.  

Olympic Impact

In de tentoonstelling die tot 18 augustus is te zien bij Arcam wordt verslag gedaan van de steeds concreter wordende voorstellen voor het accommoderen van de ‘Big 5’ (de vijf grootste Olympische accommodaties), voor de verdeling van de sporten over Nederland en voor de bijbehorende infrastructuur. Daarnaast tonen Olympische toekomstimpressies innovatieve, zelfs revolutionaire, concepten voor het onderbrengen van de Spelen.

Tentoonstelling Olympic Impact, van dinsdag tot en met zaterdag, van 13.00 tot 17.00 uur.

2028 meter City Swim & Urbanathlon

Op 9 september vindt de Amsterdam City Swim plaats (11.30 – 17.30 uur), een benefiet-zwemtocht van 2028 meter van het Oosterdok via de Amstel naar de Keizersgracht. Een week later, op 16 september, is de Urbanathlon, een 12 kilometer lange city race met spectaculaire obstakels, onder meer langs het Oosterdok.

 

Reageer op dit artikel