nieuws

Winnaars Hedy d’Ancona-prijs 2012

Geen categorie

Vrijdag 1 juni is de tweede Hedy d’Ancona-prijs voor zorgprojecten uitgereikt. Dit jaar vielen het ACTA en het Ronald McDonald Centre van respectievelijk Benthem Crouwel Architekten, Fact Architects en opdrachtgevers Vrije Universiteit en Stichting Ronald McDonald in de prijzen.

Winnaars Hedy d’Ancona-prijs 2012

 

 

Beide projecten staken, volgens het juryrapport, boven de andere inzendingen uit maar zijn behoorlijk verschillend. Het ene project is de uitkomst van een ontdekkingsreis, het andere het resultaat van de uitwerking van een idee. De prijs heeft als doel de kwaliteit van zorggebouwen in alle facetten te verbeteren.

ACTA

Het ACTA is volgens de jury een goed uitgewerkt concept. Het doel was een gestroomlijnde omgeving voor zorg, onderwijs en onderzoek te creëren. In het ontwerp van Benthem Crouwel Architekten, springt de entree in het oog. Volgens de ontwerpers is deze bedoeld om bezoekers, studenten en professoren vertrouwen in te boezemen in hun vak, tandheelkunde.

Ronald McDonald Centre

Het Ronald McDonald Centre is een sportcomplex voor gehandicapte kinderen. Het ontwerp van Fact Architects toont hoe de droom van één persoon wordt omgezet in een gebouw. Omdat het niet de uitstraling van een zorggebouw heeft, ligt de drempel lager voor kinderen om er naartoe te komen om te sporten.

Reageer op dit artikel