nieuws

“Nieuwe Kuip als motor voor de stad ”

Geen categorie

Erick van Egeraat heeft in het programma ‘Stadion’ op RTV Rijnmond zijn visie gegeven over de waarde van een nieuwe kuip in Rotterdam. Volgens hem “is een stadion voor alleen voetbal niet meer van deze tijd”. Hij ziet liever een gecombineerde functie, sport, retail en leisure. “Alleen op deze manier kan een stadion commercieel levensvatbaar zijn en blijven.”

“Nieuwe Kuip als motor voor de stad ”

“Ik stel me een nieuwe kuip voor als motor voor de stad en het stedelijk leven, het moet er bruisen van activiteit.” Hiervoor is wat hem betreft de huidige locatie van de stadiondriehoek op Feyenoord uitermate geschikt. “De voorgestelde Maaslocatie is beter geschikt voor bijvoorbeeld wonen, in de huidige stadiondriehoek is genoeg ruimte voor deze ambities, en beter nog het is dé plaats die iedereen al kent.”

“Het stadion wordt zo meer dan alleen een voetbaltempel voor Rotterdam maar een plaats waar je naar toe gaat voor evenementen en ontspanning.”

Van Egeraat geeft niet zomaar zijn visie. Als geen ander weet hij waar een stadion aan moet voldoen. Momenteel is hij bezig met de transformatie van het stadion van Dinamo Moskou. Het wordt een van de blikvangers van het WK Voetbal in 2018 in Rusland.

Reageer op dit artikel