nieuws

Meest bekeken projecten mei 2012

Geen categorie

De Villa in Breda door MIX architectuur uit Ede is het meest bekeken project van mei 2012. Onderstaand de volledige Top Tien.

Meest bekeken projecten mei 2012

 

 

 

 

Top Tien

Breda
1.Villa in Breda door Mix Architectuur
Het ontwerp voor deze villa van MIX architectuur gaat uit van een gesloten massa dat door individuele bewerkingen als insnijdingen, uithollingen en ingrepen van glas een interessante sculpturale werking krijgt. De contrasten in de gevel, tussen open en gesloten, sluiten aan bij de functies die er achter liggen.

Eye
2. Eye Filminstituut in Amsterdam
Op de noordoever van het iJ in Amsterdam is het eerste publieke gebouw opgeleverd: het Eye Filminstituut. Het museum verwacht ongeveer 230.000 bezoekers per jaar. De ambitie is dat het instituut uitgroeit tot een inspirerende culturele ontmoetingsplek. Delugan Meissl Associated Architects tekende voor het ontwerp.

Stork
3. Restaurant Stork in Amsterdam
Een oude industriële loods van 1100 m2, op een van de mooiste plekjes aan de Amsterdamse IJoevers, is mede door CUBE en SOLUZ architecten getransformeerd tot een prachtig café en het grootste visrestaurant van Europa.

Algarve
4. Villa in Algarve (PRT)
In het zuiden van Portugal, in de Algarve, wordt de overgangszone tussen de kust en het lege achterland gekenmerkt door een oplopend glooiend landschap waarin de oude agrarische structuren van wijn- en boomgaarden nog duidelijk herkenbaar zijn. Op een van deze terreinen met een oude citrus- en olijfboomgaard is door Hilberink Bosch architecten een vakantiewoning ontworpen.

Bar
5. Noorderparkbar Amsterdam
Architecten moeten het vak opnieuw uitvinden, klinkt het overal. Bureau SLA is alvast een eind op weg. Nu opdrachtgevers met een zak geld op zak een bedreigde soort zijn, laat Bureau SLA in samenwerking met Overtreders W zien hoe je in crisistijd bijzondere architectuur maakt. De Noorderparkbar is voor 100% opgetrokken uit materialen die afkomstig zijn van Marktplaats. Het resultaat verwijst naar de herkomst van de materialen zonder dat het er gerecycled of hergebruikt aandoet.

Winkel CommonKin
6. Winkel Common Kin in Den Haag
Dat een nieuwe invulling geven aan het begrip winkel noodzakelijk is in deze tijd van online shopping en digitale netwerken, zag de Haagse mannenmode-inkoper Johan Stork bijtijds in. Voor hij zijn eigen zaak startte, bracht hij een groep ontwerpers, marketeers en grafisch vormgevers bij elkaar om te brainstormen over hoe een winkel nieuwe stijl eruit zou kunnen zien. Die ‘winkel 2.0’ is er nu.

 Jungle
7. Kids Jungle, Burgers’ Zoo in Arnhem
In Burgers’ Zoo is een volledig overdekte speeltuin, Kids Jungle genaamd, geopend. De Kids Jungle moet ervoor zorgen dat Burgers’ Zoo naast de reeds bestaande, overdekte parkdelen nog minder afhankelijk wordt van de weersomstandigheden. Voor het ontwerp tekenden Wiegerinck architectuur stedenbouw.

Droo
8. Sociaal-Cultureel centrum in Duiven
Dat het nieuwe sociaal-culturele centrum Huis van Droo zo goed functioneert, ligt niet alleen aan de architectuur. Doordat de architect van het complex, JDWA, ook aan het masterplan voor de herontwikkeling van Droo-Zuid werkte, is het ontwerp maximaal ingebed in zijn omgeving. Het sluit aan op de publieke ruimte, is verbonden met omringende zorginstellingen en deelt er haar technische installaties mee.

Kiev
9. EK 2012 – Olympic Stadium in Kiev, Oekraïne
Voor de Europese Voetbal Kampioenschappen in 2012 is het Olympic Stadion in Kiev, Oekraïne uit 1968 door gmp Architekten verbouwd tot een moderne voetbaltempel. In het multifunctionele stadion, de belangrijkste sportlocatie van het land, wordt op 1 juli de finale van het toernooi gespeeld.

Crematorium
10. Yarden crematorium Slangenburg, Doetinchem
Ten oosten van Doetinchem, vlak bij kasteel De Slangenburg, ligt een speciaal crematorium. Voor de inrichting en aankleding van het gebouw gebruikte Panoptic Architecten het concept ‘Feeling Environment’. Omdat mensen in iedere ruimte waar ze zich tijdens een uitvaart bevinden, een andere emotie hebben, is het interieur zó ontworpen dat het daar zo goed mogelijk op aansluit.

Reageer op dit artikel