nieuws

KuiperCompagnons ontwerpt skypark Shanghai

Geen categorie

Voor de uitbreiding van het zuidelijke deel van de oeverpromenade Bund in Shanghai ontwierp het Rotterdamse bureau KuiperCompagnons een multi-level skypark. Het plan is onlangs officieel goedgekeurd.

KuiperCompagnons ontwerpt skypark Shanghai

 

 

 

 

Het skypark verbindt de oude stadsdelen met de rivier Huanpu, waardoor de bewoners van Shanghai hier wederom toegang tot krijgen. De infrastructuur wordt overbrugd waardoor een publieke ruimte voor alle inwoners van het centrumgebied ontstaat, waar recreatieve en culturele activiteiten kunnen plaatsvinden.

Visserij

Het plangebied is ongeveer 32 hectare groot. Het ontwerp van KuiperCompagnons combineert de visserijterminals met woon-, verblijfs- en recreatieve functies. De publieke ruimte wordt over de daken van de havengebouwen gelegd, zodat de vissersactiviteiten ongestoord kunnen doorgaan. Het komen en gaan van de vissersbootjes wordt als attractie geïntegreerd in het stadsleven.

Reageer op dit artikel