nieuws

KOW roept op tot actie voor de bestaande stad

Geen categorie

Volgens KOW moet nieuw leven komen in de leegstaande kantoren, kerken, scholen en bedrijfsgebouw of te wel meer aandacht voor de bestaande stad. Om het probleem op de kaart te zetten en als oproep voor de bouw- en vastgoedbranche om ‘out-of-the-box’ te denken bedacht het Haagse bureau een ludieke actie tijdens de Provada.

KOW roept op tot actie voor de bestaande stad

 

Via ‘Occupy the City’ is de beurs de afgelopen dagen bestormd met ‘demontranten’ die onder het roepen van leuzen zoals ‘Kom in verzet tegen leegstand’ en ‘Old ideas can use new buildings, new ideas must use old buildings’ oproepen tot verandering. De betogers ‘bezetten’ hiervoor zelfs een verlaten stand (Hal 10, stand 35) van een vastgoedontwikkelaar.

De stand is vandaag het ‘actiecentrum’ van Occupy the city. ‘Actievoerders’ Hans Kuiper, Tom Weghorst, Derk Onnekes en anderen zullen hier vandaan de dialoog aangaan met de vastgoedwereld over leegstand, herbestemming en herontwikkeling.

De protestactie wordt vanmiddag om 16.00 uur opgeluisterd door een optreden van beroepsactievoerder ‘Armand’. Hij geeft dan zijn muzikale visie op leegstand en de vastgoedwereld.

In oktober organiseert KOW een vervolgactie in Het Magazijn in Den Haag. Aanmelden kan via www.occupythecity.nl

Reageer op dit artikel