nieuws

EYE Filmmuseum niet overal zo dynamisch

Geen categorie

Vanuit de redactie toog Sander Woertman naar het EYE Filmmuseum aan het IJ in Amsterdam. Hij was onder de indruk van de ruimtelijke kwaliteiten van de architectuur van Delugan Meissl Associated Architects. “Het bijwonen van een film is bijna een excuus om deel uit te mogen maken van de dynamische vertoning die zich buiten de zalen afspeelt.”

EYE Filmmuseum niet overal zo dynamisch

 

Hij zet echter ook een paar kanttekeningen bij de ruimtelijkheid: “De dynamiek die de architecten voor ogen stond, komt niet overal goed uit de verf. Zo eindigt de vloeiende route door de expositieruimte abrupt in een smalle corridor die pakweg twintig meter verderop via een zijdeur uitkomt in de Arena. En daar is niets vloeiends aan.”

Matige uitvoering

Maar door de overweldigende ruimtelijke ervaring in de rest van het gebouw had Sander Woertman dit voor lief kunnen nemen als het gebouw niet zo matig was afgewerkt. Volgens hem hebben financiële en contractuele perikelen hun stempel gedrukt op de uitvoering.

Nieuwsgierig geworden naar de projectbespreking van Sander? Lees dan het artikel in het net verschenen juninummer van de Architect. 

 
Fotograaf Iwan Baan 

Reageer op dit artikel