nieuws

Clubhuis international Golf Club Schiphol nadert realisatie

Geen categorie

Deze week is gestart met de bouw van het ontwerp van Mecanoo voor het clubhuis van Amsterdam International Golf Club Schiphol. De nieuwe golfclub ligt naast Schiphol en in de directe omgeving van de Zuidas.

Clubhuis international Golf Club Schiphol nadert realisatie

 

 

Naast een restaurant krijgt het clubhuis een fitness- en wellness-center, luxe kleedkamers, vergaderzalen, lounges, een terras en dakterras voor feesten en evenementen. Piet Boon is ingeschakeld om het interieur te ontwerpen. Het ontwerp voor de glooiende 18-holes golfbaan is van de hand van topgolfer Ian Woosnam en Mastergolf. 

Het ontwerp van Mecanoo, bestaande uit glas, staal en natuursteen,  ligt als een streep in een heuvelachtig terrein van 77 hectare. De golfcourse bestaat uit waterpartijen en hoogteverschillen tot 14 meter. De Amsterdam International Golf Club mikt op een mix van 400 particuliere leden en 400 bedrijfsleden. De oplevering staat gepland voor eind 2012.

Reageer op dit artikel