nieuws

CC Mehmet Akif door B-Architecten

Geen categorie

In Antwerpen start spoedig de bouw van het nieuwe Turkse cultureel centrum Mehmet Akif, een ontwerp van B-architecten. Het centrum bestaat uit twee volumes: het hoofdgebouw aan de straatzijde en een lager volume in het binnengebied. Tussen de twee gebouwen ligt een trapeziumvormige patio.

CC Mehmet Akif door B-Architecten

 

 

De huidige infrastructuur is verouderd en te beperkt voor de goede werking van de naburige gemeenschap. In het nieuwe gebouw bevindt zich onder meer een cafetaria, verschillende vergaderruimtes, een bibliotheek, enkele kantoren en een appartement.

Gebedsruimte

De gebedsruimte zit in het binnengebied. Ze is naar Mekka gericht, dat zorgt voor een bepaalde dynamiek in de patio. Daglicht komt binnen via kleine raamopeningen. De vorm van het dak verwijst naar de grote koepels in traditionele gebedsruimtes. Ook de kolommen tegen de gevels en rondom de patio refereren hiernaar.

De gevelvlakken tussen de witte betonnen zuilen zullen door kunstenaars met mozaïektegels worden ingevuld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels