nieuws

CAH Dronten nadert oplevering

Geen categorie

Rond de jaarwisseling wordt de oplevering verwacht van de Christelijke Agrarische School (CAH) in Dronten. Dankzij de glazen stolp die BDG Architecten plaatst over de nieuwbouw ontstaat een extra verblijfsruimte met een tussenklimaat waar de studenten gedurende het hele jaar gebruik van kunnen maken.

CAH Dronten nadert oplevering

 

 

Het ontwerp van BDG refereert door zijn vorm aan de kassen in de agrarische industrie. De gevel in de aluminium dakconstructie, die op het hoogste punt 15,5 meter hoog is, wordt voorzien van klimplanten.

Het gebouw van 6000 vierkante meter bestaat uit drie verdiepingen. Vanaf de eerste verdieping is het gebouw in tweeën verdeeld. De beide delen, met daartussen een binnenplein, worden met een loopbrug verbonden. In de drie bouwlagen kunnen de 1400 leerlingen die in het CAS een agrarische opleiding volgen, deelnemen aan uiteenlopende onderwijsvoorzieningen.

Reageer op dit artikel