nieuws

Architecturaal project Joost van Bleiswijk

Geen categorie

Ontwerpers Joost van Bleiswijk, Piet Hein Eek en Maarten Baas zijn door bouwfirma Trudo gevraagd samen een architectuurproject te ontwikkelen op Strijp-S in Eindhoven. De uitdaging is om een meer persoonlijke sfeer te creëren op het terrein.

Architecturaal project Joost van Bleiswijk

 

 

 

Op dit voormalige productieterrein van fabrikant Philips is een grootscheepse herontwikkeling aan de gang. Het gebied staat vol met betonnen gebouwen, wat nieuwbouw en panden die worden gerenoveerd.

 

Daartoe vroeg het bedrijf is de ontwerpers een nieuw structureel en architecturaal plan uit te tekenen op verschillende niveaus, voor een ruimte van 55 op 55 meter. Elke designer krijgt zijn eigen verantwoordelijkheid binnen dit project. Het samenvoegen van de drie aparte stukken resulteert in één groot project, waarin de visie van elke ontwerper duidelijk zichtbaar is.

Joost van Bleiswijk zal zijn project baseren op zijn No Screw No Glue- concept, waarin individuele elementen in elkaar passen zonder het gebruiken van schroeven en lijm. Zowel het structurele plan als de eigenlijke nieuwbouw zal worden ontworpen door Van Bleiswijk.

De designers zitten momenteel in de laatste fase van het structurele gedeelte en zullen binnenkort hun eigen ontwerpen hierin verwerken. De oplevering staat gepland voor 2014.

Reageer op dit artikel