nieuws

Agendatip: Workshop Open Source Gebouwdelen

Geen categorie

Kan de bouwindustrie niet sneller en efficienter vooruitgang boeken door collectief data en tekeningen van gebouwdelen te delen? In het mogelijk om samen aan gebouwdelen werken en hier allen van profiteren, in plaats van van elkaar te lenen en kopieren?

Agendatip: Workshop Open Source Gebouwdelen

 

 

Tijdens de OS Gebouwdelen workshop bespreken de deelnemers de mogelijkheden en risico’s en proberen ze gezamelijk een gebouwdeel te ontwikkelen. De workshop vindt plaats op 3 juli, bij Zonneveld Ingenieurs in Rotterdam.

Piet Vollaard geeft een korte presentatie over de potentie van Open Source in de bouw met succesvolle toepassingen zoals WikiHouse (OS Woningbouw) en het beheer van het intellectueel eigendom via oa Creative Commons.

Jasper Moelker vergelijkt de vergevorderde toepassingen en systemen in de IT industrie zoals git & GitHub die geavanceerde samenwerkingsmogelijkheden bieden. Ook wordt hierbij de kansen van populaire ontwerpsoftware als Revit Architecture bestudeerd.

Tot slot wordt gepoogd om gezamelijk een gebouwdeel te ontwikkelen waarin ieder vanuit zijn of haar eigen discipline aan het ontwerp bijdraagt en iedereen met een volledig gebouwdeel naar huis gaat.

Meer informatie in inschrijven

Reageer op dit artikel