nieuws

Agendatip: Olympic Impact

Geen categorie

De Olympische Spelen moeten nog beginnen of de discussie over de Spelen in Nederland in 2028 breekt los. In de expositie ‘Olympic Impact’ doet Arcam verslag van de zoektocht naar het ruimtelijk inpassen van het evenement en kijkt vooruit hoe de Olympische Spelen van 2028 er uit kunnen zien.

Agendatip: Olympic Impact

 

 

 

 

Dit voorjaar waren de eventuele Nederlandse Spelen volop in de media vanwege de informatie-voorziening rond de financiële risico’s, vanwege afnemend draagvlak en vanwege de strijd tussen de potentiële naamgevers Amsterdam en Rotterdam.

In de tentoonstelling (16 juni – 18 augustus) worden een reeks voorstellen voor het accommoderen van de Olympische complexen gepresenteerd waaronder die van de gemeente Amsterdam en Rotterdam en van de architectenbureaus temparchitecture, OeverZaaijer en XML.

 Olympic Park Londen 2012
Het Olympic Park in Londen voor de Zomerspelen van 2012

Waar al jaren geleden werd geconcludeerd dat Nederland in staat moet zijn om de Spelen te huisvesten, zetten de getoonde toekomstvisies aan tot het nadenken over de Olympische Spelen in relatie tot wereldproblemen. De voorstellen reageren onder meer op toenemende verstedelijking, watersnood en waterschaarste, de rol van steden, toenemende digitalisering en nieuwe businessmodellen. Hierin schuilt volop aanleiding voor discussies over de manier waarop Nederland en de wereld de komende decennia de Spelen zouden kunnen beleven.

Voorafgaand aan de opening organiseert Stad-Forum bij ARCAM het debat ‘Zuidas in beweging’ over de functie van en ruimte voor sport in (toekomstige) hoogstedelijke situaties. Vincent Kompier, één van de auteurs van het internationale onderzoek Sport in the City, zal ingaan op de rol en betekenis sport in de stadsontwikkeling en de inrichting openbare ruimte. 

Olympic Impact, 16 juni tot en met 18 augustus, Arcam, Prins Hendrikkade 600. Open di.-za. 13.00 – 17.00 uur. Toegang gratis.
Debat: vrijdag 15 juni, inloop vanaf 15.00 uur, start 15.30 uur, aanmelden via info@stad-forum.nl

 

Reageer op dit artikel