nieuws

Schooltransformatie uitstekend alternatief voor nieuwbouw

Geen categorie

Arconiko Architecten heeft de mogelijkheden onderzocht van hoogwaardige transformatie van bestaande schoolgebouwen. Volgens het bureau blijkt dat integrale transformaties, waarbij alle problemen zijn benoemd en opgelost, een uitstekend alternatief zijn voor nieuwbouw.

Schooltransformatie uitstekend alternatief voor nieuwbouw

In het onderzoek zijn zeven ontwerpstrategieën geanalyseerd en getoetst aan drie typen schoolgebouwen die op succesvolle wijze geschikt zijn gemaakt voor nieuwe onderwijsmethoden. Ook zijn gebruikers en betrokkenen zijn gevraagd naar hun dagelijkse ervaringen.

De resultaten zijn als compacte versie gepubliceerd in Lay-out 20, een uitgave van het Stimuleringsfonds voor Architectuur.

Reageer op dit artikel