nieuws

Revalidatiehotel in Rotterdam

Geen categorie

HD Projectrealisatie gaat samen met zorgorganisatie Laurens, aanbieder van wonen, diensten en zorg in de regio Rotterdam en omstreken, een revalidatiehotel ontwikkelen, ontwerpen en realiseren. De locatie betreft de Motorstraat, Rotterdam Zuid, op steenworp afstand van het Ikazia ziekenhuis.

Revalidatiehotel in Rotterdam

 

 

In het revalidatiehotel kunnen cliënten terecht voor persoonsgerichte aandacht, deskundige zorg en service. De doelgroep betreft met name mensen die na een ziekenhuisopname niet direct naar huis kunnen maar nog kortdurend moeten revalideren. Het gaat daarbij om multidisciplinaire zorg gericht op terugkeer naar de thuissituatie, waarvan de intensiteit afhankelijk is van de belastbaarheid en trainbaarheid van de individuele cliënt.

Het programma, dat de komende periode in een Voorlopig Ontwerp verder vormt krijgt, bestaat uit 164 kamers inclusief logeer- en sanitaire voorzieningen, behandelkamers, een polikliniek, horeca, bibliotheek annex stiltecentrum, diverse werkplekken voor behandelaars en staf, opslag en parkeerplaatsen. In een flexibel en duurzaam ontwerp wordt rekening worden gehouden met een aangepast gebruik in de toekomst. De omvang van het gebouw wordt ca. 12.500 m² bvo.

 

Reageer op dit artikel