nieuws

Privé wellnesscomplex in Arnhem

Geen categorie

Om dagelijks baantjes te kunnen trekken en zijn conditie bij te houden, vroeg een voormalig sportschool-eigenaar aan architectenbureau Eckhardt & Leeuwenstein een privé-wellnesscomplex te ontwerpen. In de nieuwe Magazine App van de Architect vertellen opdrachtgever en architect aan de hand van schetsen, impressies, tekeningen en foto’s hoe dit project tot stand kwam. Hier alvast een voorproefje.

Privé wellnesscomplex in Arnhem

De ruimte voor het privé-wellnesscomplex met fitnessfaciliteiten is gezocht onder de grond, waar Eckhardt & Leeuwenstein Architects een aangename en functionele verblijfsruimte van dienden te maken.

De opzet van het ondergrondse privé-wellnesscomplex is eenvoudig. Het bevat een zwembad en ook zijn er een fitnessruimte, sauna en hammam in opgenomen.

Warme sfeer

In het ontwerp van het wellness center is ruimtelijkheid en een warme sfeer nagestreefd. Het gevoel van licht en lucht wordt veroorzaakt door het binnenlaten van daglicht. Door de glazen deuren naar het terras, maar ook door de enorme daklichten van twee bij twee meter boven het water en door de kleinere daklichten boven het lamellenplafond. De materialisering is zo minimalistisch mogelijk gehouden: ze bestaat naast Samira natuursteen en Ardenner leisteen uit hout, dat is toegepast in een lange voorzetwand en in een delen van het plafond.

Verborgen functies

In de dertig meter lange houten voorzetwand van geïmpregneerde Douglas lamellen is naast technische zaken, zoals luchtbehandeling en ledverlichting, ook plaats voor douches, kasten, zitelementen en een bar. Deze zijn uit het zicht weggewerkt.

De opdrachtgever roemt het ontwerp, dat opgaat in de omringende natuur, en een verbinding legt tussen buiten en binnen. Ook vindt hij de schaal perfect en voelt de ruimte prettig aan.

  Impressie die Eckhardt & Leeuwenstein maakten voor de opdrachtgever.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels