nieuws

Open Oproep: Studio for Unsolicited Architecture, Design and E-culture

Geen categorie

Het SfA en het NAi nodigen architecten, stedebouwkundigen, landschapsarchitecten, vormgevers, specialisten in nieuwe media en beschouwers uit zich aan te melden voor een onderzoeksperiode in de Studio for Unsolicited Architecture, Design and E-culture. De oproep speelt in op de vraag hoe digitale media een rol kunnen spelen binnen ruimtelijk onderzoek.

Open Oproep: Studio for Unsolicited Architecture, Design and E-culture

 

 

Unsolicited staat voor het onderzoeken van een nieuwe beroepspraktijk. Een praktijk die niet langer is gebaseerd op een afwachtende en opdrachtnemende houding van de ontwerper, maar die vanuit een proactieve en ondernemende instelling nieuwe opgaven formuleert en oplossingen aandraagt. De Studio wil een bijdrage leveren aan de toenemende ontwikkeling van zelfinitiatieven binnen de ontwerpsector.

De voorkeur gaat uit naar interdisciplinaire teams. Zij kunnen een voorstel indienen waarin een maatschappelijk-ruimtelijk vraagstuk centraal staat, dat in Nederland aan de orde is en bovendien een publiek belang dient. Een goede kans maken voorstellen voor ontwerpend onderzoek waarvoor geen directe opdrachtgever beschikbaar is, maar die de potentie van een marktgericht voorstel in zich hebben. De uiteindelijke onderzoeksresultaten worden kenbaar gemaakt aan kennispartners en andere opdrachtgevers, met het doel de proposities tot daadwerkelijke opdrachten om te buigen. Maximaal drie teams worden geselecteerd.

Tot en met maandag 16 juli 2012 kunnen voorstellen worden ingediend bij het Stimuleringsfonds voor Architectuur, ter attentie van Anne Hoogewoning

Reageer op dit artikel