nieuws

Minimalistische aanbouw met strekmetaal

Geen categorie

Studioschaeffer Architecten heeft een hoekwoning in Scheveningen uitgebreid met een atelier, een badkamer en een logeerkamer. Het volume staat naast de bestaande woning en contrasteert in vormgeving en materialisatie.

Minimalistische aanbouw met strekmetaal

De werkruimte is aan de voorzijde van de aanbouw gepositioneerd en is direct vanuit de entreehal van de woning bereikbaar. Werkbezoek komt binnen zonder in de privésfeer van de woning te komen. De logeerkamer is van de werkplek gescheiden door een badruimte.

Doosje

De badruimte is ontworpen als een doosje in de ruimte. Dit effect wordt versterkt doordat zowel de vloer als het plafond met rood Amerikaans eiken zijn bekleed. In dit doosje is een kastruimte voor de werkplek opgenomen. Hierdoor staat in de werkruimte alleen een bureau en blijft het geheel zeer rustig.

Minimalistisch

De detaillering is minimalistisch. Er is gebruik gemaakt van slanke stalen kozijnprofielen, in de vloer verzonken radiatoren en in het plafond wegvallende plisségordijnen. Aan de buitenzijde is de aanbouw los gedetailleerd van het maaiveld. De gevelafwerking is van strekmetaal. De zijgevel heeft een strakke ritmiek van vijf even brede vlakken, afwisselend gesloten en open.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels