nieuws

Merel Pit in debat over Redefining Architecture

Geen categorie

Vanavond vindt de uitreiking plaats van de Amsterdamse Architectuur Prijs, de ‘Gouden A.A.P. 2012’. Voorafgaand vindt een debat plaats over Redefining Architecture, georganiseerd door ARCAM. Onze vakredacteur architectuur Merel Pit is een van de deelnemers aan dit gesprek over de toekomst van architectuur.

Merel Pit in debat over Redefining Architecture

Op deze avond wordt verslag gedaan van de bevindingen van de jury, dit jaar bestaande uit architect Peter Defesche, architectuurcritica Indira van ’t Klooster en architectuurhistorica Fredie Floré. De gouden medailles voor opdrachtgever en architect van het winnende project worden omgehangen door Bjarne Mastenbroek en Uda Visser van SeARCH, winnaar van de Gouden A.A.P. 2011.

Nieuwe definities

Het voorprogramma staat in het teken van het thema waaraan ARCAM een groot deel van het voorjaarsprogramma heeft gewijd: Redefining Architecture. Ontwikkelaar Hans Woerlee (PFC² Envelopment), architect Jarrik Ouburg (vanaf 1 september a.s. hoofd Masterafdeling Architectuur van de Academie van Bouwkunst Amsterdam) en architectuurcritica Merel Pit, vakredacteur bij de Architect, debatteren over de toekomst, onder leiding van Maarten Kloos.

Leegstand

De gekozen locatie is volgens ARCAM typerend voor deze tijd: het voormalige hoofdkantoor van de HEMA in Amsterdam-Zuidoost, op dit moment een deels leegstaand kantoorgebouw, in de toekomst wellicht een levendig verzamelgebouw, gevuld met tal van functies.

Het debat begint om 20 uur en vindt plaats aan de Frankemaheerd 2 in Amsterdam Zuidoost. Dit is 5 minuten lopen vanaf station Bijlmer-ArenA. Er is gratis parkeermogelijkheid in het complex. De toegang gratis, meld je wel even aan via arcam@arcam.nl

Reageer op dit artikel