nieuws

Directeur gezocht voor ‘nieuw’ NAi

Geen categorie

Per 1 januari 2013 gaat het NAi samen met Premsela (Vormgeving) en Virtueel Platform (E-cultuur) het nieuwe instituut voor de Creatieve Industrie vormen. Gezamenlijke initiatieven moeten gaan bijdragen aan een sterkere positie van de creatieve disciplines in binnen- en buitenland. Om dit handen en voeten te geven wordt gewerkt aan de concrete invulling van het nieuwe instituut en is de werving van een nieuwe directeur gestart.

Directeur gezocht voor ‘nieuw’ NAi

 

De drie disciplines behouden een eigen budget en succesvolle reeds bestaande projecten krijgen zoveel mogelijk een plek binnen het nieuwe instituut. Ook de museumfunctie blijft bestaan. De rol van het nieuwe instituut voor het architectuurbeleid en de ruimtelijke agenda van Nederland, het vormgevingsbeleid en het e-cultuurbeleid blijft bestaan. Daarnaast zoekt het nieuwe instituut de synergie tussen de disciplines in verschillende (nieuw te ontwikkelen) activiteiten.

Op 21 mei geeft de Raad voor Cultuur een advies op het eerste beleidsplan dat is door het NAi ingediend.

Reageer op dit artikel