nieuws

Alle denim van G Star RAW onder een dak

Geen categorie

Dat het goed gaat met het Nederlandse denimmerk G-Star RAW blijkt uit de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam Zuid Oost waarin alle, nu nog verspreide, activiteiten worden samengebracht. De bouw van het door OMA ontworpen project is vandaag begonnen.

Alle denim van G Star RAW onder een dak

 

Het ontwerp toont, door verschillend materiaalgebruik, de diverse functies die in het gebouw zijn ondergebracht. Zo zijn de creatieve afdelingen centraal achter glas in het gebouw geplaatst. De ‘basic’-afdelingen, zoals de kantoren en de ondersteunende functies liggen om de glazen kern heen en zijn uitgevoerd in zwart beton.

OMA maakte in het ontwerp aan de noordkant, een multifunctionele ruimte. Deze laatste kreeg de naam RAW-space en is bedoeld voor binnen- en buitenevenementen als workshops en modeshows. Ook de glazen plint van het gebouw is naast parkeren, bedoeld als podium voor evenementen.

Het is de bedoeling dat G Star RAW in 2013 het nieuwe pand in gebruik neemt.

Reageer op dit artikel