nieuws

West 8 wint wedstrijd Master Plan Yongsan Park (Korea)

Geen categorie

West 8 heeft de Internationale Competitie voor het Master Plan van Yongsan Park in Korea gewonnen. Een van de redenen is dat het ontwerp vo9lgens de jury kan worden ontwikkeld in respons op en met inachtneming van de bestaande kennis van de lokale gemeenschap en de onderliggende culturele waarden.

West 8 wint wedstrijd Master Plan Yongsan Park (Korea)

De prijsuitreiking vindt op 25 mei plaats in het Nationale Museum van Korea.

Het project beslaat een gebied van ongeveer 243 hectare in het centrum van Seoul. De locatie heeft jarenlang gediend als militaire basis, zowel tijdens de Japanse bezetting als later tijdens de naoorlogse bescherming van de Amerikanen. De opdracht is om een park te creëren waar natuur, cultuur, geschiedenis en toekomst in harmonie met elkaar zijn.

Thema: helen

West 8 ontwikkelde zijn lpan in samenwerking met IROJE met een iteratief proces dat steeds terugkeert naar het fundamentele concept van ‘helen’. Heling zal de locatie transformeren tot een park van wereldklasse door bewust te zijn van de geschiedenis. Het park moet inspireren tot nieuwe illusies van natuur, ecologisch herstel en brede park cultuur.

Het helingsproces werkt op drie niveaus gedurende de transformatie van de locatie:

  • Het helen van natuur;
  • Het helen van de geschiedenis;
  • Het helen van de cultuur.
Reageer op dit artikel