nieuws

Observatiepost van Cortenstaal

Geen categorie

In opdracht van het Brabants Landschap ontwierp beeldend Kunstenaar Arie Huisman een vogelobservatiepost. De stalen bolvormige uitkijkpost staat bovenop de ruïne van een koepelkazemat van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Observatiepost van Cortenstaal

 

 

 

 

Het ontwerp is voorzien van een insneden die werkt als een vizier. Doordat de observatiepost op pootjes staat, blijft de autonomie van zowel de kijkpost als de kazemat behouden. De follie staat ten zuiden van Fort Altena aan de Zevenbansche boezem en langs het onlangs gerealiseerde liniepad tussen Woudrichem en Fort Bakkerskil (Werkendam).

Koepel 

Het liniepad en de observatiepost worden op 21 april officieel geopend. Wandelaars kunnen vanaf die datum via een trap de koepelkazemat beklimmen en vanuit de verhoogde positie het landschap, de nieuw aangelegde natuur en water- en weidevogels observeren.

In de toekomst moet de ruïne weer begroeien waardoor hij wordt opgenomen in het landschap.

Bekijk meer foto’s

Reageer op dit artikel