nieuws

Meest bekeken projecten april 2012

Geen categorie

Het Woonhuis in Utrecht door Rocha Tombal architecten uit Amsterdam is het meest bekeken project van april 2012. Onderstaand de volledige Top Tien.

Meest bekeken projecten april 2012

 

 

 

 

 

De Top Tien 

Utrecht
1. Woonhuis in Utrecht
In de jaren negentig zijn in de Utrechtse Nicolaikerk woningen gecreëerd. De nieuwe bewoners van een van de huizen vroegen Rocha Tombal Architecten een nieuwe verbinding te leggen tussen het voor- en het achterhuis. Door binnenwanden weg te halen en openingen in de patiogevel te verbreden, is licht naar nieuwe zones van de begane grond gebracht, waardoor nieuwe inrichtingsflexibiliteit ontstaat. De voorzieningen zijn om de huidige trappenhuizen heen geconcentreerd.

Kortrijk
2. Woning in Kortrijk (B)
Op enkele minuten van het centrum van Kortrijk ligt een verrassend landelijke wijk. In deze wijk bevindt zich aan de rand van een boomrijk terrein een woning die bestaat uit een doos van onbehandeld beton en latten van lorkenhout. Privacy en duurzaamheid spelen een belangrijke rol in het ontwerp van Devolder Architecten.

Skil
3. Kaap Skil in Oudeschild, Texel
Het eiland Texel ligt in de Waddenzee en is het grootste van de Nederlandse Waddeneilanden. Weinigen kennen de roemruchte VOC-geschiedenis van Texel. In het nieuwe entreegebouw van Kaap Skil, het museum van jutters en zeelui, in het dorpje Oudeschild wordt het publiek opnieuw meegenomen naar het Oudeschild van de Gouden Eeuw. Mecanoo tekende voor het architectonisch ontwerp.

Kromhout
4. Kromhout kazerne in Utrecht
Een kazerne associeer je niet met een transparant en fris kantorenpark. Toch is dat met de nieuwe Kromhout kazerne middenin Utrecht het geval. Het consortium Komfort heeft middels een DBFMO-contract op een terrein van negentien hectare een nieuw complex neergezet voor meer dan drieduizend werknemers van Defensie. Meyer en van Schooten Architecten kregen de opdracht voor het architectonisch ontwerp. Het stedebouwkundige en landschapsontwerp is in samenwerking met Karres en Brands landschapsarchitecten gemaakt.

Amstelcampus
5. Amstelcampus in Amsterdam
De Amstelcampus van de Hogeschool van Amsterdam krijgt langzaamaan vorm. Het voormalige belastingkantoor aan de Wibautstraat, verbonden met het Theo Thijssenhuis, is nu het onderkomen voor de domeinen Onderwijs en Opvoeding, Media, Creatie en Informatie en het Centrum voor Nascholing Amsterdam. OIII Architecten ontwierp een interieur vol afwisseling en speelsheid.

AanZee
6. Restaurant Aan Zee in Oostvoorne
Aan de Strandweg in Oostvoorne, in het natura 2000 gebied “Voornes duin” bevindt zich sinds kort het restaurant Aan Zee. Het kijkt uit op het Zuid-Hollandse landschap ‘De slikken van Voorne’ en de maasvlakte. Emma Architecten tekenden voor het ontwerp.

VolkerWessels
7. Huis VolkerWessels in Amersfoort
Prominent aan de snelweg A28 op kantorenpark Podium in Amersfoort staat het nieuwe hoofdkantoor van bouwconcern VolkerWessels, ontworpen door De Zwarte Hond. Uitgangspunt was om in zeer korte tijd een uitnodigend, herkenbaar gebouw te realiseren met zeer hoge duurzaamheideisen. Het gebouw biedt onderdak aan de Raad van Bestuur en fungeert tevens als ontmoetingsplek voor een aantal werkbedrijven van het veelzijdige bouwbedrijf.

DAT
8. Atelier/studio DAT, Tilburg
De Architectenwerkgroep Tilburg (DAT Architecten) koos na vier jaar opnieuw domicilie in het stafgebouw van de monumentale Kromhout Kazerne in Tilburg. Het robuuste gebouw uit is opgedeeld in verschillende ruimtes met ieder hun eigen sfeer. DAT verbouwde het zo dat er een zo open mogelijke werksituatie ontstond.

Herenhuizen
9. Herenhuizen in Utrecht
Deze 22 woningen vormen de begrenzing van een nieuwe groene campus met onderwijsgebouwen. Het nieuwe blok, ontworpen door Cita architecten, vormt een afsluiting aan de Noordzijde. Aan de andere zijde vormt het blok de overgang naar kleinschaligere bebouwing.

Sterrencollege
10. Sterrencollege in Haarlem
Voor de nieuwbouw van het Sterren College is door Mecanoo een samenhangend plan ontworpen voor de gehele locatie. Uitgangspunt voor het 11.000 m² grote gebouw was een ‘dorpje in het groen’, ingebed in het omringende landschap. De school vormt een compositie van vier diagonaal geplaatste gebouwdelen.

 

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels