nieuws

Kuypers machinefabriek wordt mode-kantoor

Geen categorie

Het hoofdkantoor van Rotterdamse modebedrijf Premium Inc verhuist eind dit jaar naar de voormalige Kuypers machinefabriek aan de Maas in Rotterdam-Zuid. Buijsenpennock architects uit Rotterdam maakte het ontwerp voor de uitbreiding en transformatie van het honderd jaar oude gebouw aan de Piekstraat; Doepel Strijkers werkt aan het interieurontwerp.

Kuypers machinefabriek wordt mode-kantoor

Het gebouw wordt op initiatief van de Rotterdamse stadsontwikkelaar New Industry gerestaureerd en verbouwd tot een kantoor van 750 vierkante meter, met een aanlegsteiger aan de Persoonshaven.

In 2011 verhuisde ingenieursbureau IMd al naar de voormalig leegstaande metaalfabriek aan de Piekstraat. Die is getransformeerd tot een bijzondere kantoorruimte met uitzicht op de Maas. Op de locatie van het tijdelijk parkeerterrein naast de voormalige fabrieken ontwikkelt New Industry het plan Riverfront. Het plan bestaat uit een multifunctioneel gebouw van circa 70 meter hoog direct aan de Maas. Het doel is om hier een nieuwe levendige bestemming en ontmoetingsplaats te creëren aan het water. Voor het programma wordt gedacht aan een designhotel met café-restaurant en terras met urban spa, vergaderruimten en een sky-bar met uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Reageer op dit artikel