nieuws

Jarrik Ouburg hoofd Master Architectuur AhK Amsterdam

Geen categorie

De Academie van Bouwkunst Amsterdam heeft Jarrik Ouburg benoemd tot hoofd van de masteropleiding Architectuur. Hij wordt de opvolger van het huidige hoofd van de opleiding Machiel Spaan, die met ingang van 1 september terugtreedt. Ouburg wordt aangesteld voor een periode van vier jaar.

Jarrik Ouburg hoofd Master Architectuur AhK Amsterdam

 

 

 

 

Ouburg (1975) startte in 2007 zijn eigen bureau Office Jarrik Ouburg. In 2008 werd zijn bureau geselecteerd tot de 44 meest belovende jonge architectenbureaus van Amerika en Europa. Daarvoor werkte hij voor Xaveer de Geyter Architecten (Brussel), Toyo Ito & Associates (Tokyo), de Architecten Cie. (Amsterdam) en E2A (Zürich).

Ouburg studeerde architectuur aan de TU Delft en de Eidgenönissche Technische Hochschüle in Zürich. Hij was als onafhankelijk onderzoeker verbonden aan het Tokyo Institute of Technoloy en is gastdocent aan de TU Delft, de Design Academy Eindhoven en de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

Reageer op dit artikel