nieuws

Internationale erkenning De Herberg van LKSVDD

Geen categorie

LKSVDD architecten uit Hengelo heeft de daklozenopvang De Herberg in Zwolle een tweede AIT-Award in de categorie ‘Charity’ ontvangen. Eerste werd het wederobouwproject in New Orleans van de stichting Make It Right van Brad Pitt.

Internationale erkenning De Herberg van LKSVDD

De Herberg van LKSVDD  ( Leijh, Kappelhoff, Seckel, van den Dobbelsteen, architecten) is een daklozenopvang grotendeels opgetrokken uit materialen die een tweede kans hebben gekregen; sloophout uit oude pakhuizen, restpartijen bakstenen en kozijnen die zijn gevonden bij sloopbedrijven en op het internet.

De buitenruimte is geïnspireerd op het straatleven met bijvoorbeeld in plaats van een hek, 38 lantaarnpalen op een rij.

AIT-Award

De internationale AIT-Award wordt uitgeschreven door tijdschrift voor architectuur en interieur design AIT en is verdeeld over 20 categorieen. De 1750 ingezonden projecten waren afkomstig uit 47 landen en beslaan 825 deelnemende kantoren.  

Reageer op dit artikel