nieuws

Inside Outside maakt wandkleed Stedelijk Museum

Geen categorie

Ontwerpbureau Inside Outside van Petra Blaisse heeft van het Stedelijk Museum de opdracht gekregen om een monumentaal wandkleed te ontwerpen van circa 200 m2.

Inside Outside maakt wandkleed Stedelijk Museum

 

 

 

 

Het tapijt beslaat de achterwand van het museumrestaurant op de begane grond  en 14 meter hoog doorlopen in het nieuwe entreegebied aan het Museumplein. Het werk wordt eind april in het museum geïnstalleerd.

Het wandtapijt gaat een relatie aan met de architectuur en zal het historische pand van A.W. Weissman uit 1895 verbinden met de nieuwbouw van Benthem Crouwel Architekten. Het ontwerp gaat in op geschiedenis, heden en toekomst van het Stedelijk Museum en betrekt ook de locatie van vóór de verstedelijking erbij – op de plaats waar nu het Museumplein ligt, stonden tot ver in de 19e eeuw slechts enkele boerderijen.

Bij de productie van het werk komen ambacht en design samen. Het is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Inside Outside en tapijtfabrikant Desso, die speciaal voor (en door) dit project nieuwe weeftechnieken combineert.

Reageer op dit artikel