nieuws

High Tech Campus verkocht

Geen categorie

De High Tech Campus (HTC) die Philips in 1998 oprichtte, is na vier jaar in de etalage dan toch verkocht. Dit maakte het elektronicaconcern vorige week bekend. Het vastgoedconsortium Chalet Group telde 425 miljoen euro neer voor het bedrijventerrein dat zich richt op open innovatie.

High Tech Campus verkocht

 

De campus bestaat uit 246.000 vierkante meter bebouwde grond en 130.000 vierkante meter. De campus biedt momenteel onderdak aan zo’n honderd bedrijven en achtduizend medewerkers.

De oorspronkelijke Philips High Tech Campus ontstond doordat Philips meerdere afdelingen samenbracht op één terrein, voor een betere samenwerking. In 2003 opende de campus zijn deuren voor andere bedrijven. Het ontwerp is ontstaat uit een samenwerking tussen Inbo Adviseurs Stedenbouwkundige Architecten, JHK Architecten Utrecht en Juurlink + Geluk Stedenbouw + Landschap Rotterdam.

Philips

Sinds 2008 is Philips in gesprek met verschillende partijen over de toekomst van het bedrijventerrein. ‘Het hebben van onroerend goed, behoort niet tot de kernactiviteiten van Philips. De verkoop is dan ook een logische stap’, aldus Steve Klink, communicatiemedewerker bij Philips. Daarnaast blijkt Philips als eigenaar van de campus, bedrijven te weerhouden om zich hier te vestigen.

Met een onafhankelijke eigenaar verwacht Philips meer interesse van bedrijven om zich op de HTC te vestigen. Zelf verhuist het bedrijf over twee jaar zijn lichtdivisie met 1.250 medewerkers vanuit de binnenstad naar de campus.

Bron: Technisch Weekblad

 

Reageer op dit artikel