nieuws

Eye Filmmuseum officieel geopend

Geen categorie

Amsterdam heeft er een nieuwe publiekstrekker bij. Aan de oevers van het IJ, recht tegenover Centraal Station, opende filmmuseum Eye gisteravond op 4 april zijn deuren.

Eye Filmmuseum officieel geopend

 

Het filmmuseum had eerder een pand in het Amsterdamse Vondelpark. Het nieuwe gebouw, dat een zeer karakteristiek uiterlijk heeft, heeft vier filmzalen en moet ieder jaar zo’n 220.000 bezoekers trekken. De opening werd gisteren voltrokken door koningin Beatrix, samen met museumdirecteur Sandra den Hamer.

Opening zonder architecten

De Oostenrijkse architecten,Roman Delugan en Elke Delugan-Meissl van Delugan-Meissl Ass. Architects zijn niet op de officiële opening verschenen. De twee zeggen dat er een verschil van inzicht is ontstaan over het interieur.

Welke aanpassingen aan het interieur de architecten storen, is niet bekendgemaakt. Zowel het museum als het architectenbureau benadrukt dat er geen sprake is van een boycot door de Oostenrijkers.

De werkrelatie was de afgelopen tijd goed, volgens beide partijen. EYE en DMMA hebben besloten na de opening nog met elkaar in gesprek te gaan over een aantal zaken met betrekking tot het nieuwe filmmuseum.

Bekijk de foto’s van de opening

Bron: NOS

Reageer op dit artikel