nieuws

De Zwarte Hond levert BNA Gebouw van het Jaar, regio Noord

Geen categorie

Architectenbureau De Zwarte Hond heeft met het project ‘Laboratorium voor Infectieziekten’ in Groningen de regionale voorronde van de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2012 gewonnen.

De Zwarte Hond levert BNA Gebouw van het Jaar, regio Noord

 

 

 

Uit het juryrapport: ‘De jury is onder de indruk van de manier waarop De Zwarte Hond het laboratorium zowel van buiten als van binnen hebben verlost van zijn introverte, hygiënische imago. Met het expressieve en tot de verbeelding sprekende gebouw tonen zij een verfrissende kijk op de typologie van het laboratorium.’

De jury nomineerde naast de winnaar het Provinciehuis Friesland in Leeuwarden van Soeters Van Eldonk architecten. Daarnaast kende de jury drie eervolle vermeldingen toe aan Jongerenhuisvesting Eendrachtskade in Groningen door  WALarchitecten, Pakhuis Hartelust in Leeuwarden door Jelle de Jong Architekten en het Populieren tuinhuisje in Groningen door Onix.

Hoofdprijs en publieksprijs

Het winnende en genomineerde project dingen, samen met nominaties uit vier andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2012. Die wordt op 16 mei in Amsterdam uitgereikt. Daarnaast kan iedereen nog tot en met 30 april stemmen voor de publieksprijs, die de BNA dit jaar voor het eerst organiseert.

Reageer op dit artikel