nieuws

de Architekten Cie. maakt winnend ontwerp poppodium Venlo

Geen categorie

Het ontwerp van de Architekten Cie is geselecteerd als winnaar van een prijsvraag voor een nieuw poppodium in Venlo. Het nieuwe gebouw is opgezet als een pakhuis met een kapstructuur en een doos-in-doos-constructie. De muziekzaal komt in het midden van het pand.

de Architekten Cie. maakt winnend ontwerp poppodium Venlo

 

 

In het ontwerp wordt de muziekzaal, in het midden van het gebouw opgetild waardoor ruimte op de begane grond ontstaat voor oefenstudio’s, aldus Patrick Koschuch van de Architecten Cie.

Het gebouw wordt open en transparant uitgevoerd met een uitnodigende plint waardoor voorbijgangers via de grote vensters op elke etage de activiteiten binnen kan zien. Tussen de kern en de buitengevel wordt recyclebare materialen gebruikt. De warmte die tijdens de optredens ontstaat wordt opgeslagen en hergebruikt voor de verwarming. Wanneer de bouw van start gaat is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels