nieuws

Bessels Architekten ontwerpt distributiecentrum

Geen categorie

Onlangs heeft JCL Logistics Benelux in ‘s-Heerenberg haar nieuwe Europees distributiecentrum in gebruik genomen. Het ontwerp is van Bessels Architekten & Ingenieurs.

Bessels Architekten ontwerpt distributiecentrum
Foto: Bart van Hoek (https://foto.architectuur.org)

Het nieuwe distributiecentrum van 16.000 m2 grenst direct aan het Europese crossdock van JCL dat in 2009 is opgeleverd. Zowel Fase I, het crossdock, als het distributiecentrum is door Bessels ontworpen. In het nieuwe gebouw worden onderdelen, accessoires en fietsen van onder andere de Taiwanese fietsenfabrikant Giant opgeslagen.

De vormgeving van het kantoor kenmerkt zich  door een strak en helder monovolume met op twee plekken een verbijzondering met grenenhouten profielen. Deze profielen zullen in de toekomst verouderen waardoor een patina ontstaat en de tijd afleesbaar wordt. De installaties op het dak zijn ‘verborgen’ met een semitransparant rasterprofiel. De hoofdvorm van het gebouw blijft daardoor strak en eenvoudig.

In de distributiehal is bewust gekozen voor daglicht. Het parkeren gebeurt buiten het omsloten terrein, aan de voorzijde, waardoor een overgang ontstaat tussen het openbaar gebied en het gesloten bedrijfsterrein. Het kantoorgebouw komt hierdoor niet te dicht op de weg te staan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels