nieuws

Thomas Rau: renovatie en herbestemming serieuze optie bij scholenbouw

Geen categorie

Dit keer gaat ons jaarcongres op 9 mei over Architectuur en Onderwijs. Verschillende ontwerpkwesties rondom schoolgebouwen komen aan de orde. Eén van de keynote speakers is Thomas Rau. Hij zal in zijn lezing ingaan op wat renovatie en herbestemming kunnen betekenen voor de scholenbouw.

Thomas Rau: renovatie en herbestemming serieuze optie bij scholenbouw

 

 

Schoolgebouwen zijn al lang geen monofunctionele eenheden meer. Innovaties in onderwijs, leren, ontwerpen en in de organisatie van het bouwproces dwingen tot heroriëntatie. Kernvraag is: hoe maken we een goed schoolgebouw?

Vernieuwing van bestaande scholen

Veel bestaande scholen zijn aan vernieuwing toe. Ze zijn niet ingericht op nieuwe leeropvattingen en zijn niet meer geschikt als leer- en leefwereld. Renovatie en herbestemming zijn steeds vaker een serieuze optie.

Thomas Rau tijdens zijn keynote lezing zal in gaan op de vraag hoe architecten kunnen inspelen op deze nieuwe opgave. Een toekomstbestendig schoolgebouw vraagt immers om architecten die onderwijsinnovaties kunnen vertalen naar (bestaande) gebouwen zonder zich te verslikken in het proces met opdrachtgevers, gebruikers en andere partners.

Interesse?

Bent u nieuwsgierig geworden naar het hele programma van ons jaarcongres? Kijk dan op onze eventwebsite voor meer informatie. U kunt zich daar ook meteen aanmelden. Het congres vindt plaats in de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. 

 

Reageer op dit artikel