nieuws

Stern en Rijnboutt transformeren C&A Complex

Geen categorie

De herontwikkeling van het C&A Complex in Amsterdam wordt uitgevoerd door Robert A.M. Stern en Kees Rijnboutt. Top Vastgoed dit deze week bekend. Het oude complex ligt aan de Beurspassage in Amsterdam en behoort tot het gebied waar oude kantoren worden getransformeerd tot winkelruimte en een hotel.

Stern en Rijnboutt transformeren C&A Complex

 

 

Na de transformatie door Stern van het pand aan het Damrak is een oppervlakte beschikbaar voor 15.000 vierkante meter winkelruimte en voor een hotel van 6000 vierkante meter. Rijnboutt neemt het pand aan de Nieuwendijk, het huidige pand van het kantoor van de Rijksgebouwendienst onder handen. Hierin komt 5000 vierkante meter aan winkelruimte .

Volgens Top Vastgoed zijn de betreffende panden nodig aan vernieuwing toe. De kantoren die er boven liggen zijn verouderd of worden niet meer gebruikt. Ook voldoen de ruimtes niet aan de hedendaagse winkeleisen. Deze zomer moeten de voorlopige ontwerpen voor de panden gereed zijn waarna de bouw kan starten in 2013.

Reageer op dit artikel