nieuws

SPEE architecten tekent voor herbestemming Kabelfabriek Delft

Geen categorie

SPEE architecten gaat het ontwerp te maken voor de Kabelfabriek in Delft. Het is de bedoeling om de potenties van een aantal hallen in beeld brengen.

SPEE architecten tekent voor herbestemming Kabelfabriek Delft

De Kabelfabriek met zijn immense bedrijfshal vormt het hart van het verouderde bedrijventerrein SchieOevers-Noord, dat moet worden omgevormd tot woon- werkgebied. De fabriek moet geschikt worden gemaakt voor technische en creatieve pioniers: startende ondernemers, studenten en creatieve geesten die het gebied de komende jaren tot leven gaan brengen.

Nieuwe identiteit

Om een impuls te geven aan deze ontwikkeling zullen een aantal hallen worden herbestemd met functies als horeca, expositieruimte, werkateliers voor studenten, flexibele kantoor- en bedrijfsruimten en een evenementenruimte. SPEE heeft samenwerking met restauratiespecialist Venema onderzocht welke hallen het meest geschikt zijn en hoe de hallen op verschillende niveaus kunnen worden gerestaureerd. De hallen worden voorzien van eigentijdse ingrepen en toevoegingen die de functies mogelijk maken en het complex een nieuwe identiteit geven.

Reageer op dit artikel