nieuws

Rotterdamse Kuip 75 jaar

Geen categorie

De Rotterdamse Kuip, het thuishonk van Feyenoord, bestaat 75 jaar. In die driekwart eeuw zijn voetballers van het hoogste niveau, internationale topartiesten, vreugde en verdriet, frustratie en tevredenheid de revue gepasseerd in het stadion.

Rotterdamse Kuip 75 jaar

 

 

 

De bouw van het stadion was ooit de droom van Feyenoord-voorzitter Leen van Zandvliet. Ontworpen door  Leendert van der Vlugt begon de bouw van De Kuip in 1935. De opening was op 27 maart 1937. Het stadion werd tot drie keer toe van de slopershamer gered. Nadat in de jaren ’90 betonrot en erosie toesloeg werd uiteindelijk besloten om het te renoveren.

 Tijdens de opening Jonkheer de Beaufort verricht de officiële opening van De Kuip op 27 maart 1937.

De Kuip mag dan 75 jaar een pronkstuk van de stad zijn, het is nog maar de vraag of het zo’n zelfde tijd nog een keer mag meemaken. Al een paar maanden zijn er plannen om een compleet nieuw stadion te bouwen. Maar of die er ook gaat komen is nog maar de vraag.

Vanaf dinsdag worden speciale jubileumrondleidingen gegeven door het stadion. Tijdens die rondleidingen komen bezoekers in aanraking met persoonlijke verhalen over het stadion.

Bron: RTV Rijnmond/Feyenoord/AD

Reageer op dit artikel