nieuws

Plan Amsterdam voor leegstaande kantoren

Geen categorie

Leegstaande kantoren moeten op grote schaal worden verbouwd tot tijdelijke huisvesting voor onder meer werknemers uit Oost-Europa en studenten. Ook zijn er mogelijkheden voor ouderenhuisvesting. Dat staat in Plan Amsterdam, een publicatie van de dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam.

Plan Amsterdam voor leegstaande kantoren

 

 

 Plan Amsterdam meldt dat de vraag naar tijdelijke woonruimte groeit. “Steeds meer kennismigranten, studenten, expats of werknemers uit het voormalige Oostblok zoeken onderdak voor enkele maanden of hooguit een paar jaar.” Daarnaast groeit de vraag naar ruimten voor toeristen en voor thuiswerkers. De laatste groep wil graag een representatieve werkruimte buitenshuis, bijvoorbeeld om bezoekers te ontvangen en contacten met collega’s te onderhouden. Het is dan ook belangrijk, stelt Plan Amsterdam, om de vraag naar kantoorruimte en het aanbod beter op elkaar af te stemmen door bestaande gebouwen en hun omgeving aan te passen.

Reageer op dit artikel