nieuws

Museo Casa Enzo Ferrari geopend

Geen categorie

Italiëgangers en autoliefhebbers hebben er een nieuwe attractie bij nu in Modena het Museo Casa Enzo Ferrari is geopend. Het oorspronkelijke ontwerp is afkomstig van Jan Kaplicky (Future Systems). Andrea Morgante van Future Systems, voltooide het ontwerp na het overlijden van Kapicky in 2009 voor het Britse Shiro Studio.

Museo Casa Enzo Ferrari geopend

Daarnaast werd door het stadsbestuur en Ferrari besloten, omdat er al een Ferrari-museum in Maranello is, de functie en de naam van het museum te veranderen in Museo Casa Enzo Ferrari. 

Volgens het stadsbestuur verdiende Enzo Ferrari (1898-1988) ook een museum.Het huis waarin hij opgroeide werd hiervoor aangekocht en in een museum getransformeerd. Bovendien verrezen op de plek van de aanpalende gebouwen, waaronder een oude werkplaats van Ferrari’s vader,  moderne structuren, ontworpen door de de Tsjechische architect Jan Kaplicky. 

De nieuwbouw in het ontwerp van het Britse Shiro Studio is voorzien van een glazen gevel met bewegende raampanelen die bij warmte automatisch worden geopend waardoor frisse lucht het gebouw instroomt. De duurzaamheid komt tot stand door zonnepanelen en een grijswatercircuit. 

In de museumruimte is een kunsttentoonstelling, en een multimedia experience te zien. Vanzelfsprekend is er een verzameling Ferrari’s die zijn geleend van privé-verzamelaars, en een verzameling eigen snuisterijen van Enzo Ferrari. De nieuwbouw en de voormalige werkplaats, met daarin nog een expositieruimte, zijn door een passage met elkaar verbonden. De oude contouren van het dak zijn in stand gebleven.  

Bron: MSN/Autoblog 

Reageer op dit artikel