nieuws

Hotel Corona in Den Haag geheel vernieuwd

Geen categorie

Onlangs heeft hotel Corona, een begrip in Den Haag na een verbouwing van een jaar zijn deuren geopend. Zowel het hotel als het restaurant heeft een complete metamorfose ondergaan. Corona is gevestigd in drie aaneengesloten panden uit de 17e eeuw en is het oudste van de negen viersterrenhotels in Den Haag.

Hotel Corona in Den Haag geheel vernieuwd

 

De vervanging van de oude serre aan het restaurant van Hotel Corona vormde de aanleiding voor een volledige renovatie van het restaurant en een deel van het hotel. Bureau Kroner maakte het ontwerp voor een nieuwe serre aan het monumentale pand aan het Buitenhof in Den Haag. Doorbraken verbinden binnen en buiten met elkaar en zorgen voor meer ruimte. Een doorlopend, golvend plafond versterkt de doorzichten, vanuit de serre tot in de keuken.

Een paar ruimtes van het hotel hebben ook een nieuw interieur gekregen, dat beter aansluit op de internationale ambities van het hotel/restaurant. Er is rekening gehouden met de kwaliteiten van de oude inrichtingen in het ontwerp is rekening gehouden met klassieke elementen zoals de stalen lift en de marmeren afwerking van de entreehal.

Tijdens de verbouwing zijn de 36 kamers door Interior Consult opnieuw ingericht en gestoffeerd. Het sanitair is geheel vernieuwd en alle kamers zijn voorzien van airco.

Reageer op dit artikel