nieuws

Herbestemming Nedinsco Venlo

Geen categorie

In Venlo werkt Diederendirrix aan de renovatie van het voormalige fabriekscomplex Nedinsco. De herbestemming is onderdeel van het stedebouwkundig plan Maaswaard en bestaat onder meer uit een nieuw stadskantoor van Kraaijvanger en het wooncomplex Crescendo van Benthem Crouwel architecten.

Herbestemming Nedinsco Venlo

 

Het oorspronkelijke ontwerp van Nedinsco (Nederlande Instrumenten Compagnie) is afkomstig van de Duitse architect Hans Schlag uit 1920 voor de productie van periscopen van Carl Zeiss Jena. Door de jaren heen is het terrein van het Rijksmonument volgebouwd met verschillende fabriekshallen. In de nieuwe opzet van Diederendirrix worden 27 startersappartementen, een deel van het stadskantoor en mediabedrijven van onder andere Omroep Venlo en L1 ondergebracht.

De oplevering wordt over een jaar verwacht.

Reageer op dit artikel