nieuws

Handleiding ‘Wonen buiten kantoortijd’

Geen categorie

De handleiding ‘Wonen buiten kantoortijd’ maakt het transformatieproces van een kantoorgebouw naar (studenten)huisvesting toegankelijk, zodat niet alleen professionele partijen, maar ook groepen bewoners het initiatief kunnen nemen.

Handleiding ‘Wonen buiten kantoortijd’

 

 

 

De handleiding laat zien hoe transformaties succesvol en rendabel kunnen zijn. Zowel permanente als tijdelijk transformatie komen aan de orde.

Een kwart van de 8 miljoen m2 leegstaande kantoorruimte bevindt zich in de regio Amsterdam. Tegelijkertijd is er daar vraag naar 9.000 extra studentenwoningen. Voor de gemeente Amsterdam is de handleiding een van de middelen om de transformatie van leegstaande kantoren te versnellen. De gemeente ontwikkelde de handleiding samen met Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting (SEV).

Reageer op dit artikel