nieuws

Google eert Ludwig Mies van der Rohe met Doodle

Geen categorie

Vandaag viert Google de 126e geboortedag van Ludwig Mies van der Rohe. Wie naar www.google.com surft, ziet een zogenoemde ‘Google Doodle’ met een gestyleerde versie van de S.R. Crown Hall in Chicago uit 1956.

Google eert Ludwig Mies van der Rohe met Doodle

In de ramen van Crown Hall is het logo van Google te zien. Vertaald naar vierkanten natuurlijk, want Van der Rohe staat bekend om zijn strakke architectuur.

Crown Hall

Crown Hall is een van de hoogtepunten in het Amerikaanse oeuvre van Ludwig Mies van der Rohe en markeert ook een belangrijk punt in het leven van de oorspronkelijk Duitse architect. Het gebouw van staal en glas staat op het Illinois Intitute of Technology, waar hij na zijn emigratie naar Amerika in 1938 directeur werd van de architectuurafdeling.

Google loves architects

Google eert wel vaker architecten in haar Doodles, waaronder Walter Gropius en Frank Lloyd Wright. Hieronder een overzicht van de architecten die de afgelopen jaren met een tekening werden vereerd.

Reageer op dit artikel