nieuws

Eigen woonhuis van Hans van Heeswijk

Geen categorie

Harm Tilman toog naar IJburg om het nieuwe onderkomen van Hans van Heeswijk te bekijken. Het woonhuis is geheel van glas gemaakt, ontwikkelt zich in de hoogte en is tot in het kleinste detail uitgewerkt. Tilman was verrast door de bijzondere ruimtelijkheid.

Eigen woonhuis van Hans van Heeswijk

 

 

Om een vloeiende ruimtelijkheid te bereiken, die van hoog naar laag en van groot naar klein gaat, elimineerde Hans van Heeswijk alle verkeer- en gangruimte zoveel mogelijk.

Kern van het huis is een groot, met wengéhout bekleed blok dat over alle lagen doorloopt en waarin alle diensten en voorzieningen zijn opgenomen. De ruimtes spoelen als het ware om en door dit blok heen.

Vides

Het stelsel van dubbelhoge vides dat hiervan het resultaat is, zorgt voor de nodige contactmomenten tussen hoger en lager gelegen verdiepingen en bewerkstelligt daarmee een dynamische ruimtelijke beleving die een enorm gevoel van vrijheid en ademruimte oproept.

Meer weten?

Lees dan de projectbespreking van Harm Tilman in het nieuwe maartnummer!


Fotograaf Imre Csany 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels