nieuws

De Slag om Nederland: Vervolg KPMG en de kantorenleegstand

Geen categorie

Bij het doorlichten van de verhuizing van adviesbureau KPMG, stuitte de redactie van De slag om Nederland in de eerste uitzending op een merkwaardige constructie. Het zichzelf maatschappelijk verantwoord noemende adviesbureau liet zonder scrupules 50.000 m2 kantoorvloer in Amstelveen leeg achter om 25 miljoen euro te verdienen met de bouw van een nieuw hoofdkantoor.

De Slag om Nederland: Vervolg KPMG en de kantorenleegstand

KPMG benadrukte echter bij monde van de woordvoerder dat de hele operatie om duurzaamheid was te doen. Volgens de redactie van het programma een vreemd argument, als je een enorme kantoorkolos leeg achterlaat. 

De programmamakers kregen na de uitzending vele tips van binnen en buiten. Tips met keiharde bewijzen. Ook wezen kijkers erop dat KMPG niet op zichzelf staat. Zo blijkt computerconsultant Capgemini nieuwbouw te gaan plegen in Utrecht, omdat ze minder kantoorruimte nodig hebben. Waarom? En wat is nou precies de rol van de belegger in dit geheel? De redactie duikt nog dieper in de Nederlandse kantorenmarkt en geeft een eerste aanzet voor een oplossing.

De Slag om Nederland, KPMG en de kantorenleegstand (2)
VPRO, Nederland 2, Vandaag 20:25 – 20.55
Na vanavond is de aflevering te zien op www.uitzendinggemist.nl 

Reageer op dit artikel