nieuws

Vrij baan voor je frustraties met Archleaks

Geen categorie

De architectuur is een heuse roddelsite rijker: Archleaks. Op de site kan iedereen anoniem zijn commentaar op architectenbureaus kwijt.

Vrij baan voor je frustraties met Archleaks

De site is bedoeld om te laten zien wat er in architectenbureaus omgaat, maar wordt ook gebruikt om commentaar te geven op het werk van een bureau. De bezoeker kan met buttons aangeven of hij het wel of niet met een commentaar eens is.

OMA

Over OMA staat er bijvoorbeeld: ‘(…) a German guy who worked for OMA (…) was so underpaid that he had to rent an apartment in a block full of heroin addicts, but he later found out it was not such a bad choice…he had to sleep at the office even during weekends, so he rarely staid in his flat. Now you get to work for the guys who survived this slavery regime….doesn’t sound good to me’ (Agree: 5; Disagree: 0), maar ook ‘OMA has seen its best days. Recent designs are collages of the recent 30 years of relentless creative production’ (Agree: 7; Disagree: 2).

Foster en Zaha

De site bestaat nog niet zo lang, dus er zijn nog niet veel commentaren. Met vier opmerkingen staat OMA in de top 3. Foster + Partners heeft tot nu toe de meeste ‘leaks’ (12) en Zaha Hadid staat met 6 leaks op twee.

Reageer op dit artikel