nieuws

Uitslag aanbesteding Groene Singel Antwerpen

Geen categorie

Maxwan, Karres & Brands (NL) en HUB (BE) hebben samen met Goudappel Coffeng en Antea Group de aanbesteding gewonnen voor het ontwerpen van het beeldkwaliteitplan voor de Groene Singel Antwerpen.

Uitslag aanbesteding Groene Singel Antwerpen

De Groene Singel is een strategische 625 hectare grote ruimte tussen binnen- en buitenstad. De singel vervult een sleutelrol in de ontwikkeling van Antwerpen. Onder de deelnemende landschapsarchitecten en stedebouwers bevonden zich onder andere Field Operations (USA), Latz + Partner (DE), H+N+S Landschapsarchitecten (NL) en Palmbout Urban Landscapes (NL).

De Groene Singel, tegenwoordig een ruimtelijk en ecologisch versnipperde infracorridor, groeit in het plan van Maxwan, Karres & Brands (NL) en HUB (BE), Goudappel Coffeng en Antea Group uit tot een belangrijke katalysator voor verdere ontwikkeling van de stad. Dit wordt gerealiseerd door ecologische verbindingen, belangrijke openbare ruimtes en routes, en kleine en grote strategische bouwprojecten.

De leden van de jury, waaronder Stadsbouwmeester Kristiaan Borret, programmaleider Kitty Haine en architect Willem Jan Neutelings, waardeerden de realistische combinatie van ecologische visie en financieel pragmatisme, waardoor duurzame vooruitgang ook is te boeken in tijden van budgettaire druk.

De opdracht zal leiden tot ontwerprichtlijnen voor, en de supervisie op een veelheid aan deelprojecten binnen de Groene Singelruimte op het gebied van ecologie, recreatie, beweging en bebouwing.

Reageer op dit artikel