nieuws

Tuin op je dak

Geen categorie

Woon je in Den Haag, of ergens anders, en ben je het zat dat je op de bovenste etage geen tuin hebt maar alleen een balkon dan is de oplossing van StudioSchaeffer Architecten misschien een idee. Zij bedachten het ‘tuinkamerconcept’, een kleine dakopbouw met minimale bouwkosten. De goedkoopste variant is er al vanaf 20.000 euro, inclusief trap en dakterras.

Tuin op je dak

Het tuinkamerconcept bestaat uit een serie uitbreidbare dakopbouwen, waarvan de kleinste ongeveer 3×3 meter is. De tuinkamers hebben allemaal een dakterras. De dakopbouwen zijn gemakkelijk uit te breiden naar een grotere variant. Bij de opbouw wordt hiermee rekening gehouden. Door het plaatsen van een verstevigingsbalk in de dakopbouw kan het nieuwe, grotere dak ertegenaan worden geplaatst. De bestaande gevel wordt dan gedemonteerd en als nieuwe gevel hergebruikt. Hetzelfde geldt voor het hekwerk.

 StudioSchaeffer heeft de tuinkamers ontworpen volgens het contrasterend model, de dakopbouw wijkt in uiterlijk af van het gebouw waarop het staat. Dit kan omdat de opbouw enkele meters van de gevel af liggen, ze zijn dus niet te zien vanaf straatniveau. Op de website zijn verschillende varianten te zien.

Reageer op dit artikel