nieuws

Stedelijk Museum bouwkundig opgeleverd

Geen categorie

Afgelopen donderdag, 2 februari, is het Stedelijk Museum door VolkerWessels bouwkundig opgeleverd. Het bouwbedrijf heeft daarmee de planning gehaald die met de gemeente Amsterdam was afgesproken bij aanvang van de werkzaamheden eind maart 2011. VolkerWessels nam toen de werkzaamheden over van het failliet gegane Bouwbedrijf Midreth.

Stedelijk Museum bouwkundig opgeleverd

 

 

Tot tevredenheid van de Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels (Kunst & Cultuur) heeft de oplevering plaatsgevonden binnen het budget dat in maart 2011 door de gemeenteraad is vastgesteld. De bouwkundige oplevering is het formele moment waarop aannemer en opdrachtgever vaststellen dat aan de voorwaarden van de opdracht is voldaan. Ook de zogeheten ‘opleverpunten’ (werkzaamheden van kleinere aard die nog moeten worden afgerond of hersteld) worden daarbij vastgesteld.

Vanaf 13 februari 2012 start het installatiebedrijf Imtech met het klimatiseren van de oud- en nieuwbouw van het museum. Dit zal enkele maanden duren en is onder andere nodig ter bescherming van de kunstwerken.

Na de klimatisering handelt VolkerWessel de opleverpunten af. Het bouwbedrijf is hiermee eind april 2012 klaar. Daarna kan het Stedelijk Museum het gebouw in gebruik nemen en nog in 2012 de deuren openen.

Reageer op dit artikel